Príčin prehier je viacero!

03.12.2009 14:00

Mnohým fanúšikom Komárna sa na prvý pohľad môže zdať, že prehry MBK Rieker sú sklamaním. Pozrime sa však na situáciu triezvo. Prehry ako také by nás ani tak neboleli... Spôsob, ako k nim prišlo, je však pre divákov znepokojujúci. Pre portál www.mbkkom.sk sme zisťovali, čo stojí za neúspechmi basketbalistov z juhu Slovenska i v dobre rozohratých stretnutiach...

Na začiatku súťaže by len málokto tipoval, že novoposkladaný tím dokáže zvíťaziť v Leviciach, či v Banskej Bystrici. Podarilo sa! Dokázali sme tiež suverénnym spôsobom pretrhnúť víťaznú sériu bratislavského Interu. Veľmi kvalitné zápasy odohrali naši hráči v domácom prostredí aj v súbojoch so Spišskou Novou Vsou a so Svitom. Ako to už v športe býva, prišli aj prehry. Žiaľ, už od začiatku to v koncovkách neúspešných zápasov škrípalo. Za všetky spomeňme duel na Interi, kde sme viedli o viac ako desať bodov, duel v Žiline sme mali rozohratý na víťazstvo, v Prievidzi sme odohrali kvalitný zápas, keď sme ešte v 33.minúte videli o štyri body, do očí bije najmä nezvládnutý zápas v odvete s týmto súperom, kde sme viedli už o neuveriteľných 22 bodov, ďalej je to nešťastná prehra doma s Handlovou, a naposledy vonku so Svitom, kde sme tri minúty pred koncom videli nerozhodný stav, no potom sme už nebodovali.
Zranenia, choroby a úzky káder. MBK Rieker má príliš úzky káder na to, aby dokázal zvládnuť ťažké závery zápasov najmä kvôli tomu, keď nemá všetkých hráčov stopercentne zdravých. A to sa v týchto stretnutiach v klube MBK Rieker naplno prejavilo. Manažér a asistent trénera Jozef Paulík: "Ak by sme sa mali vrátiť k posledným prehrám, tak treba poznamenať, že sú výrazne ovplyvnené zraneniami našich hráčov." A keďže i tak má Komárno úzky káder, niekoľko zranení komárňanských basketbalistov dokáže dokonale rozleptať tímovú hru. "Mikulec mal desaťdňový výpadok, Salamun chýbal mužstvu viac ako týždeň, teraz je zranený Beťko, Maslík má výron a Madaj je po chorobe." Pät hráčov z komárňanského kádra je príliš veľa na to, aby mužstvo ich absenciu nepocítilo. "Tento kolektív neunesie takéto množstvo zranení a chorôb! My nemáme káder na to, aby sme vedeli hrať i bez nich. A bohužiaľ, výsledky z posledných stretnutí vyplývajú práve zo spomínaných vecí, keďže káder máme úzky." Prišla reč aj o možnom posilnení kádra, čo by bolo jedno z riešení nelichotivej situácie v klube. "Peniaze momentálne navyše nemáme. Urobíme však všetko preto, aby sa káder doplnil, ale všetko to závisí od financií...", dodala na záver kľúčová postava komárňanského basketbalu.
Jedno je však isté - tento tím si zaslúži veľkú podporu fanúšikov! Neraz nám v prebiehajúcej sezóne ukázal, že má na to, aby vyhrával zápasy a úspešne tak reprezentoval MBK Rieker a mesto Komárno. Bez podpory fanúšikov to však pôjde chalanom len ťažko. Tento novovzniknutý kolektív a stále tvoriaci sa tím potrebuje podporu zo strany divákov, najmä v domácich stretnutiach! Ale už i na palubovkách súperov dokázali utvoriť priaznivci Komárna výbornú atmosféru a nenechali sa zahanbiť. Naši basketbalisti neraz zahrali výborné zápasy doma i vonku, a presvedčili nás tak o tom, že vo vyrovnanej extraligovej tabuľke majú na to, aby okupovali i vyššie priečky...! Podporme ich, povzbudzujme a žeňme ich dopredu! Hráči sa nám zaiste odvďačia nezabudnuteľnými zážitkami, kvalitnou a sústredenou hrou, a ak sa im budú vyhýbať zranenia a choroby, určite urobia všetko pre to, aby sme mali ešte mnoho dôvodov po stretnutí im nadšene poďakovať, zatlieskať a skandovať "Komárno, do toho!"