V derby dôležité víťazstvo Komárna

19.01.2010 19:36

V stredu sa vo veľmi slušne zaplnenej športovej hale v Komárne hral dlhoočakávaný zápas 24.kola. Obe mužstvá chceli vyhrať, po dlhej prestávke však bolo ťažké dostať sa obom mužstvám do tempa. Domáci mali vo väčšine zápasu navrch, ale nakoniec z toho bola vcelku dramatická koncovka. Komárno to však zvládlo!

MBK Rieker Komárno - Astrum Levice 77:69 (21:19, 38:28, 53:41)
Obe mužstvá začali spočiatku opatrne, preto skóre narastalo len pomaly. Už od úvodu preukázal svoje kvality nový hráč Komárna Bannister, ktorý svojimi prienikmi pod kôš privádzal hostí do zúfalstva. Levice sa však bodov držali. Až potom prišli senzačné tri trojky Mišinského a Komárno sa tak odpútalo od svojho súpera v 8.minúte na 21:13. Bezradnosť Levíc v tejto fáze hry sme však v nasledujúcich minútach nedokázali ešte väčšmi využiť a hostia sa tak pomaly dostávali do tempa. Trojkou Lutovského a bodmi Klára vyrovnali už polovici druhej štvrtiny na 28:28. Levice sa však už do veľkej prestávky bodovo nepresadili ani raz! Zverenci Milana Černického to využili a po oddychovom čase sa im podarilo uniknúť súperovi na 38:28 sériou 10:0, keď pod košom žiaril Maslík, ktorého dobre dopĺňal Mišinský.
Druhá polovica stretnutia bola vzácne vyrovnaná. Domáci sa od svojho stredajšieho súpera nevedeli výraznejšie bodovo odpútať, avšak ani Levice sa Komárnu nedokázali priblížiť. A tak si počas celej tretej štvrtiny udržovali pomerne bezpečný náskok 10-12 bodov. Najvyšším rozdielom viedlo Komárno v 28.minúte v pomere 52:38. V poslednej časti hry sa pokračovalo v podobnom duchu ako v tretej, teda body pribúdali na oboch stránach rovnako. Dve minúty pred koncom Komárno viedlo 68:58, ale prišlo 6 bodov hostí za sebou a dokázali znížiť na 68:64. Minútu pred koncom však Madaj veľmi dôležitou trojkou na 71:64 upokojil svoj tím i domácich divákov. V samotnom závere už Levičania vsadili na streľbu zvonku, ktorá však náležite nebola úspešná a domáci si tak cenné a dôležité víťazstvo ustrážili. Vo veľmi dobrej atmosfére, ktorú pripravili fanúšikovia oboch táborov, sa teda zrodila výhra MBK Rieker, ktorá z hľadiska psychiky môže domopôcť k dalším úspešným vystúpeniam mužstva z juhu Slovenska.
SUMA - SUMÁRUM:
Domáce Komárno vyhralo zaslúžene! Hostí prakticky nepustilo do vedenia, keď si počas celého druhého polčasu vytvorený náskok desiatich bodov udržiavalo až do záveru. Vtedy sa Levice síce pokúsili o zvrat, no domáci im to nedovolili! Svoj prvý zápas v drese MBK Rieker perfektne zvládol T.J. Bannister, ktorý nielen bodoval, ale zásoboval svojich spoluhráčov nezištnými prihrávkami. Z toho ťažili najmä podkošoví hráči Blagojevič a Maslík, ktorí dnes takisto predviedli slušný výkon. Dôležité trojky zaznamenal Mišinský, ktorý hral s veľkým sebavedomím. Ku koncu sa začalo bodovo dariť aj kapitánovi Madajovi, ktorý dovtedy najmä doskakoval. Od hostí sa najviac ukázal Klár a v závere aj Jurík. Dnes zvíťazilo mužstvo, ktoré viac túžilo po víťazstve! Dúfajme, že dva body v derby zápase našich chalanov nabudia tým správnym spôsobom a pokúsia sa v sobotu prekvapiť na horúcej palubovke favorita z Prievidze! Držme palce!
Zostava a body:
Komárno:
Bannister 20 (11 asistencií, 10 získaných faulov, 5 doskokov, trestné hody 6/6), Mišinský 16 (z toho 4 trojky), Blagojevič 13, Maslík 12 (5 doskokov), Madaj 11 (11 doskokov), Gudelj 5, Suja 0, Mikulec 0.
Levice: Klár 18, Jurík 14 (trestné hody 7/7), Lutovský 13, Grznár 10, Terlanda 8, Klein 6, Nemčok 0, Krkoš 0.