V Komárne je Jaraun Burrows!

19.01.2010 19:36

Funkcionári MBK Rieker sa aj naďalej obzerajú po posilách! Najhorúcejšia informácia hovorí o tom, že do Komárna prichádza Američan Jaraun Kevon Burrows!!!

Burrows prežil doteraz  vcelku zaujímavú kariéru. Narodil sa 4.septembra 1985 a je 205 centrimetrov vysoký. Váži 100 kg a má bahamské občianstvo, v roku 2007 bol dokonca v bahamskom národnom tíme! Úspechy však žal už o rok skôr, keď v súťaži NCAA sa s tímom Ft.Wayne dostal do druhého tímu roka! Kariéru začal na rodných Bahamách v meste Nassau. Potom v roku 2003 hral nasledujúce dve sezóny v mužstve  Volunteer St. CC, potom prestúpil do spomínaného kolektívu Ft.Wayne. V sezóne 2007/2008 sa dostal do prvej päťky IPFW, kde mal v 31 zápasoch priemer 13,9 bodu a 6,4 doskoku na zápas. V minulej sezóne hral aj v Európe, konkrétne vo švédskom tíme Södertälje s priemerom 12 bodov a 8,2 doskoku na zápas.

Po angažmáne v Európe túto sezónu začal v súťaži ABA, čo je po slávnej NBA druhá najvyššia basketbalová súťaž v USA. V mužstve Nashville Broncs mal vynikajúce štatistiky, keď dosiahol priemerne 19,8 bodu na zápas a 10,1 doskoku, s úspešnosťou za dva body 64% a trestnými hodmi 68,9%.

"Kino", ako ho všetci prezývajú, je v Komárne na 10-dňovej skúške, a my mu budeme držať palce a taktiež mu v našom tíme želáme veľa úspechov, aby sa u nás dobre cítil. Referencie o Burrowsovi sú veľmi dobré, je to veľmi dobrý atleticky vybavený basketbalista, skvelý blokár a tiež agresívny zakončovateľ najmä spod koša. Má veľký potenciál, svoj progres ukázal najmä na univerzite, dokáže sa veľmi rýchlo stať hviezdou zápasov a získať si tak rýchlo priazeň divákov Jaraun je teda po TeeJayovi už druhý Američan tmavej pleti, ktorý oblečie v tejto sezóne dres MBK Rieker Komárno. Takže opäť raz - WELCOME, KINO!https://graphics.fansonly.com/photos/schools/ipfw/sports/m-baskbl/auto_headshot/1403505.jpeg